ZLO OD ANTARESA

Daleka budućnost. U sazvežđu Scorpius zvezda Antares obavijena je zlom. Oko ove zvezde rasejane su vojne baze i logori moćne imperije Antares. U logorima žive hipnotisani robovi dovedeni sa raznih strana univerzuma. Kraljica ove imperije, koja insistira da je podanici zovu Zlo od Antaresa, drži ih u pokornosti hipnotičkim rečima koje od svesnih bića prave polusvesne robove dok svojim sablasnim osmehom crpi životnu energiju iz onih kojima je okružena. Da bi njena hipnoza imala pravi efekat potrebno je da hipnotisani veruje u izgovorene hipnotičke reči.

Svetovi su nestajali pod imperijom Antares, pred njom sve vene i gasi se – na red je došla i planeta Zemlja.

Dva vojnika imperije Antares teleportovana na Zemlju zgrabiše prvog prolaznika da bi se zajedno sa njim ponovo teleportovali i vratili kod svoje kraljice kako bi izbliza bolje upoznala osobine i slabosti čoveka, predstavnika dominantne inteligentne vrste sa planete Zemlje.

Uplašen i iznenađen čovek je stajao pred kraljicom Antaresa dok mu je ona svojim sablasnim osmehom polako krala životnu energiju. Osetio je slabost. Kraljica Antaresa reši da ga hipnotiše i da ga tako učini svojim pokornim robom a kako hipnotičke reči deluju samo onda kada se u njih veruje ona mu reče: “Veruj u ono što ću ti sada reći…” Čovek tada oseti strah. Kraljica onda poče da izgovara hipnotičke reči. Kada je završila sa svojim hipnotičkim ritualom naredi mu, kao svom pokornom robu, da priđe bliže. Na njeno iznenađenje čovek je nije poslušao.

“Kako to da nisi postao moj rob? Zar moje hipnotičke reči više ne deluju?” zaprepasti se ona i nastavi dalje “Ali do sada su uvek delovale, moje hipnotičke reči uvek deluju kada se veruje u njih! Zar ti nisam rekla da moraš da veruješ u moje reči?”

Na to joj čovek odgovori: “Nas ljude su razni političari toliko puta nasamarili i to uvek nakon što su nas ubeđivali da verujemo u njihove reči, zato mnogi na planeti Zemlji više ne veruju tuđim rečima kada im se traži da poveruju, zato tvoja hipnoza ne deluje na mene.”

Kraljica Antaresa vide da neće biti lako pokoriti ljude i donese odluku da zaobiđe planetu Zemlju u širokom luku. I KO SADA JOŠ MOŽE DA KAŽE DA POLITIČARI NE MOGU DA DONESU SPAS ČOVEČANSTVU?

Pseudonim autora: Kratkepriche

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s